Személyi Állapotfelmérés

A DAVID Térdklinikán egyaránt foglalkozunk a térdfájdalmak okainak feltárásával, kezelésével, a térdsérüléseket és műtéteket követő rehabilitációval, és a kopásos eredetű térdpanaszok megszűntetésével. Igy kezeljük a serdülők és fiatal felnőttek térdkalács körüli panaszát, a térd szalagsérüléseit és meniszkusz problémáit, és az idősödő korosztály degeneratív-gyulladásos panaszait. A térd biomechanikai mérése segítséget nyújthat a műtéti döntéshozatalban.

Az elmúlt években a hozzánk fordulók több mint 80%-ának enyhítettük vagy megszüntettük a panaszait. Az eredményes kezelés előfeltétele a teljes körű térd- és gerinc állapotfelmérés. A térdpanaszokkal küszködőknek minden esetben javasoljuk a gerinc állapotfelmérést, ugyanis a gerinc állapota és a törzsizmok ereje a sikeres térdrehabilitációban is meghatározó.

 

Jelentkezem állapotfelmérésre

 

A Térd Objektív Állapotfelmérése

A személyi térd- és gerinc állapotfelméréssel objektív módon tudjuk meghatározni a térd és a gerinc egészségi állapotát és az Ön mozgásszervi problémáit. Ez alapján az állapotfelmérés alapján tudunk Önnek maximális hatékonyságú mozgásprogramot tervezni, illetve kizárni bármilyen gerinc-, térd-, vagy más izom-ízületi sérülés, illetve egyéb egészségügyi panasz kockázatát.
A személyi analízis során vizsgáljuk:

  • az Ön kórtörténetét,
  • a gerinc és vázrendszer állapotát,
  • a gerinc tehermentesítő izmainak állapotát,
  • a térd szalagok és a meniszkuszok állapotát
  • a térdkalács mozgását
  • a térdet mozgató combfeszítő és combhajlító izmok állapotát

 

Orvosi Konzultáció

Szakorvosi konzultációra azokban az esetekben van szükség, amikor a személyi állapotfelmérés során súlyosabb térd-, váll-, gerinc-, egyéb mozgásszervi, szív- és érrendszeri problémát derítenek fel terapeutáink. A szakorvosi konzultációhoz nem szükséges az Ön jelenléte, ezt gyógytornászaink végzik az Ön dokumentációi, meglévő felvételei és a személyi állapotfelmérés eredményei alapján.

Orvosi konzultáció keretében Dr. Molnár Szabolcs, ortopéd-traumatológus főorvos, Dr. Erdélyi Gábor térdspecialista ortopéd-traumatológus főorvos, Dr. Vereczkei Edit reumatológus főorvos, Dr. Jakab Gábor Vencel gerincsebész főorvos és Dr. Zubek László aneszteziológus docens segíti munkánkat. Szakorvosaink közösen állítják össze a személyre szabott kezelést gyógytornászainkkal, súlyosabb esetekben pedig további speciális vizsgálatokat írnak elő.

A szükséges képalkotó felvételek (MRI, RTG) elkészítéséhez időpontot biztosítunk partner diagnosztikai központjainkban, térítés ellenében.

 

Állapotfelmérés Egy Óra Alatt

A térdek és gerinc, teljes körű állapotfelmérése 1 órát vesz igénybe és a DAVID tudományos módszer alapján speciálisan képzett terapeuta-gyógytornász végzi. A 60 perc elteltével számszerű adatokkal rendelkezünk arról, hogy Ön milyen egészségi állapotban van, és milyen mozgásszervi problémákkal küzd. Ezeket az adatokat elemezzük, és ezzel ki tudunk zárni mindenféle egészségügyi kockázatot, illetve személyre szabott gyógytornát, térd terápiát vagy tréninget tudunk Önnek tervezni.

A személyi állapotfelmérés három részből áll.

  • Az első rész egy beszélgetés, amelynek során megismerjük az Ön kórtörténetét, ideértve korábbi betegségeit, baleseteit, térd-, gerinc- és egyéb panaszait, mozgásszervi-, illetve más korlátozó tényezőket. Hozott képalkotóit és leleteit megtekintjük, elemezzük.
  •  Az állapotfelmérés második részében, funkcionális teszteket, testtartáselemzést, ízületi mobilitás és izomerő méréseket végzünk, illetve vizsgáljuk az esetleges izomrövidüléseket, valamint a térd és gerinc sajátos jellemzőit.
  • Végezetül, ismertetjük Önnel az eredményeket, javaslattal és információval szolgálunk a leghatékonyabb terápiás lehetőségekről.

 

Jelentkezem állapotfelmérésre

 

Fontos Információk az Állapotfelmérésről

Bővebben itt olvashatja

 

Némely komolyabb betegségnél csupán szakorvosi konzultáció után tudjuk elvégezni a személyi térd és gerinc állapotfelmérést. Ezért kérjük, jelentkezéskor gerinc- és mozgásszervi problémáin kívül sorolja fel esetleges más betegségeit is.

A térd és a gerinc teljes körű állapotfelmérése 24 900 Forintba kerül. Kezeléseink egészségkártyával és SZÉP kártyával is igénybe vehetőek.

Kérjük, hogy sportöltözéket hozzon magával, hogy az analízis során végzett tesztek alatt kényelmesen érezze magát.

 

A Jelentkezés Módja

Kattintson a lenti gombra, és jelentkezzen analízisre! A következő oldalon elkérjük néhány adatát, illetve térd, gerinc vagy mozgásszervi problémájának leírását. Legkésőbb két munkanapon belül pedig visszahívjuk, és időpontot egyeztetünk Önnel a teljes körű állapotfelmérésére.

Jelentkezzen személyi állapotfelmérésre, és megszüntetjük a fájdalmát, visszaadjuk Önnek a mozgás örömét!

 

Jelentkezem állapotfelmérésre