Csoportos DAVID Terápiás Erőtréning

A csoportos terápiás erőtréningen egyszerre 4-6 páciens végezhet egyéni gyakorlatokat egy szakképzett DAVID terapeuta vezetésével, a térd és gerinc stabilizáló izmok célzott erősítésére szolgáló terápiás gépeken.

A csoportos terápia számos esetben ideális lehet, hiszen nincs két egyforma a térd és gerincbántalom vagy mozgásszervi panaszok. Azt, hogy Önnek személyre szabottan megfelelő-e a terápiás erőtréning, terapeutáink személyi állapotfelmérésen segítenek eldönteni. Néhány sokakra jellemző probléma, melynek esetén szinte bizonyosan javulás érhető el: a térd és hátfájdalom, derékfájás, nyaki fájdalom.

 

Alkalmazható első kezelésnek. Amennyiben először jár a DAVID Térdklinikán, a személyi állapotfelmérés eredményétől, a térd és gerinc kiinduló állapotát leíró mérési eredményektől függően terapeutánk javasolni fogja a csoportos terápiás erőtréninget.

Folytatásként is kiváló. Ha már részt vett egy 12 alkalmas egyéni DAVID terápiás erőtréningen, a visszamérés eredménye alapján csoportban is tovább folytathatja a kezelést.

Megelőzésnek is remek. Akkor is ajánljuk, ha preventív, megelőző jelleggel, például az ülőmunka káros következményeinek kivédésére szeretné a térd és gerincét tartó fejletlen, gyengébb izmokat erősíteni.

 

A DAVID erőgépeken végzett csoportos terápiákon nem kell tartania attól, hogy mások lekörözik, vagy nem jut Önre elég figyelem.

Mindenki a saját egyéni tempójában haladhat (amit a gépek kijelzőjén a terapeuta pontosan, lépésről-lépésre nyomon tud követni), miközben „kívülről” nézve ugyanaz történik, együtt végzik a gyakorlatokat a DAVID gépeken. Nem lehet jobban vagy másképp csinálni semmit, mindenki úgy halad, ahogyan az neki a legjobb.

A csoport egyben új személyes kapcsolatok, barátságok lehetőségét is magában hordozza. Manapság, amikor szinte mindent a virtuális térben intézünk, főként az egészségügyi problémáinkkal kapcsolatban, felértékelődik az igazi emberi kapcsolatok szerepe. Egy csoportos terápia kiváló alkalom arra, hogy olyan emberekkel ismerkedjen meg, akik ugyanazokkal a problémákkal (vagy nagyon hasonlókkal) küzdenek, mint Ön.

 

Miből áll a csoportos DAVID terápiás erőtréning?

  • 10 perces kardió bemelegítés
  • David terápiás erőtréning, saját programmal a DAVID gépeken
  • Funkcionális gyakorlatok eszközzel vagy saját testsúllyal

 

Így kezdhet el csoportban terápiázni

A 12 alkalmas DAVID terápiás erőtréning feltétele a személyi állapotfelmérés, mely az egészségi állapot általános felmérésén túl ahhoz kell, hogy tisztában legyünk a kiinduló állapottal, amelyhez képest javulásra van szükség.

A tréning elkezdését opcionálisan egyéni betanítás előzi meg, ahol a terapeuta megmutatja a gépek működését, a gyakorlatok pontos kivitelezését, hogy a közös edzés még hatékonyabb lehessen. Ekkor állítjuk be az egyéni programot is. Aki egyéni terápia után csatlakozna a csoporthoz, kihagyhatja a betanítást, az új résztvevőknek azonban 2-3 alkalmat feltétlenül ajánlunk.

Akkor is felmérés következik, ha a résztvevő túl van a 12 alkalmas terápián, hiszen a visszamérés megmutatja, hogy mit ért el a kezdetekhez képest és hová fejlődhet életminőség és mozgástartomány javulásának terén.

A 12 alkalmas DAVID terápiás erőtréning ára: 91 000 Ft.

A külön egyeztetett időpontban történő, igény szerinti egyéni visszamérés ára  9 900 Ft.

Az aktuális időpontokra a DAVID Térdklinika Hűvösvölgyi recepcióján tud bejelentkezni.

 

Ez a szolgáltatásunk jelenleg a Hűvösvölgyi klinikánkon elérhető, de a növekvő igények és jelentkezések alapján másik két intézményünkben is tervezzük a bevezetését.

Kérjük, Ön is jelezze igényét recepciónkon, a kívánt helyszínen!

Bővebb információk: