A DAVID Térdklinika

A DAVID Térdklinika térd, gerinc- és mozgásszervi panaszok kezelésével és megelőzésével foglalkozik. Szakterületünk a térd, a boka, a csípő és a gerinc problémáinak megszüntetése, a műtétek elkerülése vagy a műtéteket megelőző illetve követő terápia, valamint a sportsérülések rehabilitációja és az optimális izomerő és izomegyensúly elérése. A térdpanaszokkal küszködőknek minden esetben javasoljuk a gerinc állapotfelmérést, ugyanis a gerinc állapota és a törzsizmok ereje a sikeres térdrehabilitációban is meghatározó.

A térd-, gerinc- és mozgásszervi bántalmak többségét ma már műtét nélkül is meg lehet szüntetni, vagy tünetmentessé lehet tenni. A DAVID Térdklinika hazánkban az egyetlen intézmény, ahol a DAVID tudományos módszer alapján kezelik a térd- és gerincproblémákkal küzdő panaszosokat.
 

A DAVID Tudományos Módszer

A DAVID tudományos módszert egy német és finn orvosokból álló tudóscsoport fejlesztette ki és tökéletesítette az elmúlt több mint három évtizedben.

Tudományos megalapozottsága mellett a módszert a térd- és a gerinc izomzatát felmérő és fejlesztését végző speciális DAVID gépek, a részletesen kidolgozott térd-, gerinc- állapotfelmérés és egy több tízezer ember egészségi adatait tartalmazó adatbázis teszi teljessé.

 

A DAVID Térdklinika Magyarországon

A magyarországi DAVID Térd- és Gerincklinika 2004-ben alakult, és napjainkra elnyerte a rangos DAVID Akadémia szakmai minősítést. Szakmai felkészültségünk elismerése továbbá, hogy a Magyar Gyógytornász-Fizioterapeuták Társasága és a Magyar Atlétikai Szövetség ajánlásával működünk. 2005-ben a Magyar Ortopéd Társaság Kongresszusán, 2016-ban pedig a Magyar Gerincgyógyászati Társaság Kongresszusán dr. Varga Péter Pál az MGT elnöke elismerő ajánlását nyertük el. Gyógyításban és egészségmegőrzésben szerzett több éves tapasztalatunkkal hozzájárulunk a jövő szakembereinek képzéséhez szakmai gyakorlatot biztosítva a Semmelweis Egyetem ETK Fizioterápiás graduális képzésében résztvevő gyógytornász-fizioterapeutái, valamint az ELTE Rekreáció Szervezés és Egészségfejlesztési kar hallgatóinak.

Munkatársaink gyógytornász-fizioterapeuták, manuál terapeuták, szakképzett trénerek, és masszőrök. Rajtuk kívül Dr. Erdélyi Gábor térdspecialista ortopéd- és traumatológus szakorvos, Dr. Jakab Gábor Vencel gerincsebész főorvos, prof. Dr. Szabó István váll- és csípőspecialista ortopéd szakorvos, Dr. Vereckei Edit reumatológus szakorvos és Dr. Zubek László aneszteziológus adjunktus segíti munkánkat.
A DAVID tudományos módszert kidolgozó, DAVID Health Solutions a gyógyításban elért eredmények és a magas minőségű szakmai munka nyomán, kelet-európai referencia klinikává minősítette a budapesti DAVID Térd- és Gerincklinikát. A minősítés nyomán a DAVID Térdklinika egyedüli hazai intézményként felkerült a DAVID klinikák nemzetközi térképére.

DAVID Health honlapja

Bővebb Információk: